Барселона победи с 3:0 Ливърпул в първия мач от 1/2-финалите в

...
Барселона победи с 3:0 Ливърпул в първия мач от 1/2-финалите в
Коментари Харесай

В Каталуния: Храмът на Меси се стовари върху "Ливърпул"

" Барселона " победи с 3:0 " Ливърпул " в първия мач от 1/2-финалите в Шампионската лига, а огромната звезда на домакините Лионел Меси пак бе в основата на триумфа. Аржентинецът вкара втория и третия голове, откакто Луис Суарес бе разкрил резултата. Така Меси към този момент има 600 попадения с екипа на " Барса ", маркирани в 683 мача за тъкмо 14 години.

Първият му гол против " Ливърпул " пристигна с доза шанс, само че вторият бе ужасно изпълнен директен свободен удар от съвсем 30 метра. Меси към този момент има 8 гола от наказателни удари през този сезон, което е връх в кариерата му.

Пресата в Испания пък не пропусна да се заяде с мениджъра на " Ливърпул " Юрген Клоп поради думите му преди мача, че " Камп ноу " не е храм на футбола, а просто един огромен стадион. " Храмът на Меси се стовари върху " Ливърпул " и Клоп ", написа каталунският " Ел Мундо Депортиво ". Мадридският " Апелативен съд " разгласи Меси за " папата на футбола ", а различен каталунски вестник - " Спорт ", стигна по-далеч с: " Бог в неговия храм ".

" Барса " към този момент мина границата от 500 гола в Шампионската лига и към този момент има 502. С повече - 551, е единствено " Реал " (Мадрид). Каталунците можеха да завоюват и по-убедително, само че в края резервата Усман Дембеле пропиля две положителни положения. Мачът можеше да се развие и в друга посока, защото през второто полувреме " Ливърпул " сътвори няколко чисти положения, но вратарят на " Барса " Марк-Андре тер Стеген отрази удари на Мохамед Салах и Джеймс Милнър, а Садио Мане и Роберто Фирмино пропуснаха от положителни позиции. Салах уцели и греда.

Меси бе удовлетворен от резултата, само че счита, че не всичко е решено. " Имахме предимство през първото полувреме, само че през второто те сътвориха положения и бяха покрай гол. Не сме привикнали противникът ни да владее топката повече от нас. Взехме съвсем оптималното от този мач, щеше да е още по-добре да имаме 4 гола задатък, само че и 3:0 е отлична преднина. Наясно сме, че още нищо не е решено, тъй като няма да ни е елементарно в реванша ", сподели Меси, а по отношение на красивия си гол добави: " Влезе доста зрелищно. Видях мястото, където желая да пратя топката и имах шанса, че отиде тъкмо там. "

Треньорът на " Барса " Ернесто Валверде пък напомни, че предишния сезон отборът отпадна, макар че имаше 3 гола задатък пред " Рома " в първия мач: " Резултатът е страховит, само че предходната година спечелихме с 4:1 и отпаднахме. Имаше моменти, в които " Ливърпул " играеше по този начин, както желае. "

Мениджърът на " Ливърпул " Юрген Клоп пък има вяра, че отборът му е изиграл най-хубавия си мач като посетител в последните два сезона в Шампионската лига макар тежката загуба. " Не знам дали можем да играем доста по-добре. Мисля, че това беше най-хубавото ни посещение - освен този сезон, само че и предишния. Казах на момчетата, че се гордея по какъв начин играха. Срещу подобен тим да играеш подобен футбол - бях изцяло удовлетворен. Но в последна сметка никой не се интересува от играта, тъй като значим е резултатът, а ние паднахме с 0:3. Нормално е да загубиш посещение, само че в случай че вкараш гол. Ние не вкарахме, а това е проблем ", сподели Клоп, който похвали и Меси: " Той е международна класа, не съм сюрпризиран. В моменти като този с фаула той е неукротим. "

Защитникът Върджил ван Дайк, от който се очакваше да опази Меси, призна, че е бил надигран: " Когато Меси е на най-хубавото си равнище, нищо не може да го спре. Радвам се, че не играя в Испания и не би трябвало да се изправям против него всяка година. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР